tisdag 6 juni 2017

Tätskikt betonggolv tvättstuga

Boverket anger att tvättstuga bör ha tätskikt på golv som dras upp på vägg. Regeln om tätskikt i tvättstuga på golv med uppvik gäller också för . Jag har ett duschutrymme i källare (under mark) Allt är betong ! Funkar det likadant för mig med tanke på att tvättstuga. Behövs tätskikt i skarven mellan golv och vägg i tvättstuga.

Tätskikt på betong, behövs det? Forum för alla i bostadsrätt. Att man alltså kan kakla direkt på väggen? Att tätskikt bara krävs i . När det är dags att renovera tvättstugan där hemma gäller det att.


Dessutom används plastmatta som tätskikt under klinker och bakom kakel. Håller på med våran tvättstuga i källaren, har just fått bilat upp det.

Svar: Tvättstuga , gästtoalett samt rum med vv-beredare skall förses med tätskikt på golvet. På väggen behöver man inte. På källarplan finns en tvättstuga med betong golv. Du behöver alltså inte ha ett ångtätt tätskikt. Det vattentäta skiktet ska också vara beständigt mot alkalitet från betong och bruk ,. I tvättstugan och andra utrymmen med golvbrunn där det kan förväntas.


Inför kakel - och klinker måste badrummet eller tvättstugan tätskiktas. Detta är första duktätskiktet som läggs. Dessa organisationer och företag ger via GVK ut branschregler för tätskikt i våtrum. Skivor, lämpliga som underlag för kakel samt betong och puts. I WC, tvättstuga och under varmvattenberedare är det krav på tätskikt på golvet, det . Reglerna säger idag att man ska ha ett tätskikt på golvet men att ett.


Speciellt om den inte ligger i källarplan med betonggolv. Kiilto R System med KeraGreen Plus och KeraSteam - rollbart tätskikt. Lämpliga underlag är betong , cementbunden spackelmassa avsedd för våtutrymmen .

Vad räknas som tvättstuga då? Oftast så läggs det klinker på betong golv i gamla källare för att klinker . I våtrum, badrum eller tvättstuga skall flytspackel täckas med tätskikt som. Flytspacklet bör normalt inte läggas på betonggolv där fuktigheten är högre än  . Vi ska lägga klinkers i vår källare, i tvättstugan. Jag trodde inte att man skulle lägga tätskikt där, eftersom . Vattenskada i badrum, våtrum och tvättstuga.


Unken lukt kan vara ett tecken på kvarliggande fukt mellan plattor och tätskikt. Underlag kan bestå av betong , lättbetong, puts, mineraliskt bundet spackel eller fukttåligt skivmaterial. Det går alldeles utmärkt att bygga badrum i källaren. Det enda man ska tänka på är att ha rätt tätskikt.


Det säger Byggkeramikrådets vd Pia Dahl . I våtrum skall flytspackel täckas med tätskikt som hindrar vatten att komma ner till flytspacklet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg