fredag 8 februari 2019

Blå topas betydelse

Namnet smaragd kommer från grekiskans smaragdos som betyder grön sten. Topas, blå topas är decembers månadssten. Topas är en ädelsten som består av silikat, fluorid och aluminiumhydroxid. Bergkristall kommer från grekiskans krystallos som betyder klar is.


Blå aventurin är även den en healing-sten som hjälper dig att lyssna inåt på din. Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden.

Detsamma gäller nästan all blå topas som finns, den är egentligen färglös eller. Vissa stenar utsätts för diffussion viket betyder att en färggivare genom värme . Och om du redan vet det, vet du vilken betydelse och vilka krafter som. Det kommer säkert därför inte som någon överraskning att blå safirer ofta används. Det tros att om man bär en topas runt halsen ger den styrka och intellekt till bäraren.


Topasen stimulerar intellektet och skingrar negativitet. Bär man ett vristband av topas kring vänstra ankeln skyddar den från onda andar och trolldom. Blå topas symboliserar frid och lugn.

Det bidrar till avslappning och harmoni och kan hjälpa dig med att läka sårade känslor och slitna nerver. Topas är från vår synvinkel originalet här, och en topas passar bra på hösten. Som kuriosa kan nämnas att vissa listor även inkluderar blå topas som.


Topas betyder något i stil med värdefull eller dyrbar ädelsten. En annan klassiker är Lapis Lazuli (som betyder blå sten på latin). Topas erbjuder sublima nyanser av alla färger , men är särskilt uppskattad . Färgen på några topas stenar förändringar med tillämpningen av värme.


Gul topas är den moderna November Birthstone. Akvamarin tillhör också den gruppen beryll och är en blå variant av stenen. Turkos är till färgen turkos (blågrön) och namnet betyder. Namnet sägs härstamma från Sanskrit ordet tapas som betyder hetta eller eld.


Har synts till i många legender och vissa delar av bibeln, Blå Topas är, . Röktopas är ett sånt exempel, där det inte rör sig om Topas utan om en kvartssten. Namnet kommer från latin och betyder havsvatten. Färgen är havsvattenblå men mörkare blå är mest efterfrågad.


Nedan beskrivs ett urval av de. Akvamarin betyder på latin havsvatten och är en är blå variant av ädelstenen .

Jaspis finns i alla nyanser,. Jätte vacker ädelsten i härligt blå Lapis Lazuli och den Vackra Månsten som lyser vackert vid. Topas Gul, rödbrun, blå , rosa eller färglös.


Halsband i 18K guld med blå topas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg