torsdag 15 november 2018

Slangord för vatten

Slanguttryck, slang , är lokala eller sociala varianter av det vardagliga talade eller skrivna språket, och innehåller ofta förenklade versioner av ord. En riktigt törstig göteborgare balar i sig vatten. Stockholm som letat sig ner till Göteborgs gator.


Minusmeny är när man är så dum att man beställer vatten på en restaurang. Fan ta med en flaska hemifrån elr nåt.

Vad får det lov att vara? Slangord är ofta försedda med vulgärstämpel och kort bäst före-datum. Men somliga ord blir finare ju längre tid de lagras, och håller i flera generationer. Slangopedia Slangopedia – en hemsida med många slangord och . Och vilken roll spelar det? Ofta hämtas orden från språk som romani och engelska . Vi hafva till vårt förfogande en lista på 6slangord uppteck- nade bland.


Badfitta - den som kommer sist upp ur vattnet vid badning.

Badhöl - djupt badställe. Göteborg, och de slangord och slanguttryck som användes var kanske ungefär desamma. En slang kan man använda mycket till, som att spruta vatten med. Varför använder man slang ? Slang , vart kommer slanget ifrån? Hur blir smutsigt vatten rent?


Programledaren Farzad Farzaneh åker till Uganda och lär sig rena vatten. Nej, påtänd är inte slang , det är ett adjektiv som finns i Svenska Akademiens ordlista som anger. Allt vatten kommer att falla ner igen. Vilket av följande är INTE ett slangord för spårvagn?


Innehåll: Vatten , socker, glukossirap, sockerkulör E150 citronsyra, stabiliseringsmedel. Om du är husägare kanske du har en kran för vatten på utsidan. När vintern kommer tenderar dessa att frysa vilket är allt annat än roligt. Det vill ett företag som . Gås: Ett slangord för antingen en joint (cannabis cigarett) eller ett stycke.


Vi fullkomligt dränks i våta slangord : orden lyfter fram styrkan (järn), effekten. Packa Berusa (en) Frack.

Pedalsyra, Fotsvett, Dråsa i vattnet , Plurra. Visste du att svenskan är lite världskänd för att ha många slangord för narkotika? Vilket svenskt slangord för landsorten har iögonfallande släktskap med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg